14:13 25.08.2015

Літак Ан-30Б відтепер носить ім'я Героя України Костянтина Могилка

1 хв читати
Літак Ан-30Б відтепер носить ім'я Героя України Костянтина Могилка

Президент України Петро Порошенко підписав указ про присвоєння літаку Ан-30Б імені загиблого командира екіпажа літака-розвідника, льотчика першого класу, Героя України Костянтина Могилка.

"Я підписав указ про присвоєння імені Костянтина Могилка цьому літаку", - сказав президент під час відвідування держпідприємства "Завод 410 ГА", що входить до складу ДК "Укроборонпром", у вівторок у Києві.

Глава держави відзначив важливість пам'яті про таких людей. "Костянтин назавжди залишиться у своїй рідній бригаді транспортної авіації. І це ще одне підтвердження того, що герої не помирають", - сказав П. Порошенко.

Президент зазначив, що вірить у те, що військовослужбовці 15-ої бригади транспортної авіації, в якій служив і К.Могилко, "своєю службою і відданістю Україні помножать славу загиблих екіпажу підполковника К.Могилка".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", президент, секретар РНБО Олександр Турчинов та інші високопоставлені особи ознайомилися з сучасними зразками авіаційної техніки, зокрема оглянули унікальний вітчизняний літак Ан-178.

К. Могилко був командиром екіпажу Ан-30Б Повітряних сил України, командиром ескадрильї "Блакитна стежа". Його літак був збитий над Слов'янськом (Донецька обл.) 6 червня 2014 року.

Наприкінці червня 2014 року президент присвоїв К.Могилко звання "Героя України" (посмертно).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА