11:49 26.08.2015

Перших префектів у рамках децентралізації можуть призначити до квітня 2016 року – Зубко

2 хв читати
Перших префектів у рамках децентралізації можуть призначити до квітня 2016 року – Зубко

Перші призначення префектів, введення яких передбачають зміни до Конституції України щодо децентралізації влади, створення кадрового резерву відбудеться до 1 квітня 2016 року, повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"Згідно з проектом (закону "Про префектах" - ІФ) перше призначення на посади префектів областей у всіх областях здійснюватиметься з відбором кандидатур на конкурсній основі до 1 квітня 2016 року", - сказав Г. Зубко під час засідання цільової команди реформ щодо децентралізації, місцевого самоврядування та регіональної політики в Києві в середу.

За його словами, до 1 квітня 2016 року також планується сформувати кадровий резерв префектів у кількості 100 осіб.

"Ми закладаємо нові принципи кадрової політики в державі. Формування кадрового резерву забезпечить відбір і підготовку професійних, відповідальних людей, які потім будуть призначені префектами на місця", - зазначив Г. Зубко.

Віце-прем'єр вважає, що з введенням системи префектів в державі оновиться форма управління на місцях.

"Обласні державні адміністрації, які в останні роки викликають роздратування місцевих громад і, чесно кажучи, не можуть швидко і ефективно реагувати на сучасні виклики, мають бути замінені сучасними структурами управління", - додав він.

Г. Зубко вважає, що з ухваленням законів "Про державну службу України" та "Про службу в органах місцевого самоврядування" наявність кадрового резерву дозволить наповнювати префектури, а також нові органи місцевої влади - виконавчі комітети рад.

"Децентралізація - це передача повноважень з центру на місця. Проте ці повноваження мають отримати професійні, підготовлені управлінці з сучасним мисленням і баченням розвитку свого регіону. Ввівши нову систему префектів, ми робимо наступний крок у реформі місцевого самоврядування і відкриваємо шлях для приходу до влади таких менеджерів, управлінців", - сказав Г. Зубко.

Проект закону "Про префекти" передбачає зокрема, що основними функціями префектів на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці є здійснення нагляду за додержанням Конституції і законів України органами місцевого самоврядування та посадовими особами місцевого самоврядування; координація діяльності територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, здійснення нагляду за дотриманням ними Конституції і законів України.

Формування кадрового резерву префектів здійснюється шляхом відкритого конкурсу. Чисельність кадрового резерву префектів становить 25% від загальної кількості посад префектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА