11:23 28.08.2015

В Україні 160 тис. дітей-інвалідів, які потребують реалізації всіх прав в освіті, охороні здоров'я та соцзахисті - Кулеба

2 хв читати
В Україні 160 тис. дітей-інвалідів, які потребують реалізації всіх прав в освіті, охороні здоров'я та соцзахисті - Кулеба

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба на Всеукраїнській конференції "Що гальмує інклюзію в Україні?" відзначив необхідність комплексного вирішення проблем дітей з особливими освітніми потребами, зокрема - дітей з інвалідністю, повідомляє прес-служба президента України.

"На сьогодні в Україні проживає 160 тисяч дітей з інвалідністю. Ці діти мають таке саме право на освіту, як і всі інші, але, на жаль, система інклюзивної освіти розвивається повільно і не знаходить необхідної підтримки зі сторони держави та суспільства", - йдеться в повідомленні.

М.Кулеба зазначив, що необхідно розробити комплексні зміни до законодавства з питань освіти, охорони здоров'я, соціального захисту з метою забезпечення у відповідних сферах реалізації всіх прав дітей з особливими освітніми потребами, визначити механізми ефективної міжвідомчої взаємодії та координаційні органи на центральному та регіональному рівнях.

"Необхідно змінювати ставлення самих педагогів до дітей з особливими потребами, формувати правильне розуміння та сприйняття інклюзивної освіти. Потрібно проводити просвітницьку роботу з учителями та батьками", - сказав він.

Уповноважений наголосив, що в умовах децентралізації слід розвивати систему соціальних і освітніх послуг на рівні громади, щоб кожна дитина могла отримувати освітні, реабілітаційні та коректувальні послуги на місцевому рівні. "Я бачу вирішення цих проблем у створенні центрів соціальної підтримки дітей, в яких спеціалісти допомагали б сім’ям у вихованні дитини з особливими потребами", - зазначив М.Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА