16:58 28.08.2015

Мінінфраструктури сумнівається в необхідності днопоглиблення Дніпра - Вадатурський

2 хв читати
Мінінфраструктури сумнівається в необхідності днопоглиблення Дніпра - Вадатурський

Міністерство інфраструктури України на сьогодні сумнівається в необхідності днопоглиблення Дніпра, повідомив генеральний директор компанії "Нібулон" Олексій Вадатурський.

"Спочатку проект з поглиблення Дніпра був підтриманий, потім було деяке охолодження, потім ми отримали листа, що відновлення судноплавства по Дніпру потрібне тільки нам, тому міністерство має сумніви в доцільності виконання робіт і не може виділяти кошти на задоволення потреб однієї бізнес-структури. Це демонструє те, як команда міністра спотворює його ідеї", - наведено слова О.Вадатурського на сайті "Нібулону".

Він висловив упевненість у тому, що питання миколаївського морегосподарського комплексу, поглиблення Бугу і Дніпра не вирішуються тому, що це не вигідно тим, хто лобіює розвиток одеських портів.

"Тобто свідомо обмежується конкурентоспроможність і розвиток Миколаєва, використання переваг свого географічного розташування. У Міністерстві інфраструктури надто багато вихідців і ставлеників бізнес-структур, які зацікавлені в тому, щоб обмежити можливість миколаївських портів на користь портів Великої Одеси", - констатує О.Вадатурський.

За його словами, миколаївські порти, бізнес, аграрії дотують розвиток одеських портів - за рахунок завищених ставок канального збору, відсутності інвестицій у розвиток Бузько-Дніпровсько-лиманського каналу.

Як повідомлялося, Мінінфраструктури на початку серпня поточного року засвідчувало необхідність прискорення експертизи проектної документації з днопоглиблення Дніпра.

Як повідомила тоді прес-служба міністерства, згідно із законодавством, підготовчий етап реалізації проекту днопоглиблення Дніпра має передбачати отримання семи окремих висновків експертиз і узгоджень із зацікавленими органами виконавчої влади і місцевими органами самоврядування, а також затвердження фінпланів підприємств, що беруть участь у фінансуванні і замовленні робіт.

Міністерство тоді почало роботу над ним і пройшло частину етапів ще до отримання оригіналу документації, яку компанія "Нібулон" передала лише 9 червня 2015 року. Відомство отримало узгодження проекту від трьох облдержадміністрацій, Державної служби геологіїта надр України і Державного агентства рибного господарства України.

"Відповідно до законодавства, проектні матеріали були направлені до Міністерства екології та природних ресурсів України для проходження державної екологічної експертизи в ДП "Укрдержбудекспертиза". Нині для подальшої реалізації проекту бракує висновків цих двох органів", - йшлося тоді в повідомленні Мінінфраструктури.

Раніше Українська зернова асоціація звернулася з проханням до прем'єр-міністра і міністерств прискорити вирішення питань, пов'язаних з проектною документацією і джерелами фінансування робіт по днопоглибленню Дніпра.

ТОВ СП "Нібулон" створене в 1991 році. Є одним з провідних операторів на зерновому ринку країни. Компанія має елеваторні потужності загальною місткістю понад 1,7 млн тонн, а також власний перевантажувальний термінал у Миколаєві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА