17:34 28.08.2015

Україні залишилося накопичити ще мінімум 1 млрд кубів газу до зими – Яценюк

1 хв читати
Україні залишилося накопичити ще мінімум 1 млрд кубів газу до зими – Яценюк

Україна накопичила в підземних сховищах (ПСГ) 14 млрд куб. м природного газу, до настання опалювального сезону необхідно збільшити запаси ще мінімум на 1 млрд куб. м, проте краще – до 19 млрд куб. м, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"У нас завдання щодо газу: зараз у нас 14 млрд (куб. м), треба – 15 мінімум. До 19 ми повинні дійти", – сказав він на засіданні Кабінету Міністрів, вичитуючи главу Міненерговугілля Володимира Демчишина за розлогу і малозрозумілу, на думку глави уряду, доповідь.

А. Яценюк також заявив, що Україні необхідно підписати тристоронній протокол з РФ і ЄС щодо поставок російського газу на цю зиму, а також договір між "Нафтогазом" і "Газпромом", а також знайти додатково $1 млрд на закупівлі газу.

Прем'єр також виправив В. Демчишина, зазначивши, що не поставки газу були деполітизовані, а диверсифіковані. "Тому що російський "Газпром" як був аполітичною конторою, так і залишився", – вважає український прем'єр.

У свою чергу глава Міненерговугілля за підсумками зустрічі з представниками ЄС у Відні напередодні, повідомив, що європейські партнери очікують від Києва активних кроків щодо збільшення зборів за реалізацію газу і пошуку внутрішніх ресурсів для його закупівлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА