18:44 28.08.2015

Глава МОЗ України заявляє про початок переходу на міжнародні закупівлі вакцин

2 хв читати
Глава МОЗ України заявляє про початок переходу на міжнародні закупівлі вакцин

Процес переходу на міжнародні закупівлі вакцин вже запущено, заявляє міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі.

"У цьому році окреслено завдання перейти на міжнародні закупівлі. Абсолютно всі нормативні акти для цього готові, щоб почати процес", - сказав він, виступаючи на засіданні Кабміну у п'ятницю.

Міністр, зокрема, повідомив, що цього року запущено сім програм для закупівлі вакцин загальною кількістю 15 лотів, що адмініструватимуться міжнародними організаціями.

Також, за словами О. Квітавшілі, МОЗ вже оголосив конкурсні торги за 18 з 25 програм у рамках внутрішньодержавних закупівель лікарських засобів і виробів медичного призначення. "Їх розкриття розпочнеться в понеділок, так що процес вже пішов", - сказав О. Квіташвілі.

Як повідомлялося з посиланням на дані прес-служби МОЗ, у період з 12 до 21 серпня відомство оголосило торги в рамках бюджетної програми "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру, зокрема 200 млн грн на придбання цифрових мамографів і ультразвукових діагностичних приладів вітчизняного виробництва" за такими напрямами: "Централізована закупівля медикаментів для лікування хворих на розсіяний склероз"; "Централізована закупівля медикаментів для дітей з хворобою Гоше" (за скороченою процедурою), "Централізована закупівля медикаментів для дітей, хворих на церебральний параліч" (за скороченою процедурою); "Централізована закупівля медикаментів для дітей, хворих на мукополісахаридоз" (за скороченою процедурою); "Централізована закупівля медикаментів для лікування дітей, хворих на муковісцидоз" (скорочена процедура).

Крім того, згідно з повідомленням, торги оголошені із закупівель лікарських засобів для лікування хворих із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями, медичних виробів для стентування коронарних судин, медичних виробів для лікування хворих із серцево-судинною патологією (оксигенатори та клапани серця), медичних виробів для електрофізіології та кардіостимуляції, медичних виробів для лікування хворих із судинно-мозковими захворюваннями, медичних виробів для проведення кардіохірургічних втручань (решта).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА