18:59 28.08.2015

Порошенко і Буткявічюс обговорили співробітництво України та Литви в низці галузей, а також спільні дії на міжнародній арені

1 хв читати
Порошенко і Буткявічюс обговорили співробітництво України та Литви в низці галузей, а також спільні дії на міжнародній арені

Президент України Петро Порошенко зустрівся з прем'єр-міністром Литви Альгірдасом Буткявічюсом, під час якої сторони обговорили процес імплементації євроінтеграційних реформ в Україні, зокрема в питанні лібералізації візового режиму та боротьби з корупцією.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба глави Української держави, П. Порошенко подякував Литві за підтримку України в питанні введення Європейським Союзом безвізового режиму.

У відповідь на це прем'єр Литви сказав: "Незважаючи на війну, обраний вами шлях правильний, хоча і дуже важкий. Тут буде завжди наша підтримка і на двосторонньому рівні, і на міжнародній арені".

Також значну увагу під час переговорів було приділено питанням посилення торговельно-економічної, інвестиційної, науково-технічної складової міждержавного співробітництва, а також взаємодії у сфері безпеки і оборони.

Президент України відзначив ефективність співробітництва у військово-технічній сфері, зокрема створення українсько-польсько-литовської бригади і допомоги Литви в забезпеченні українських військових і проведення спільних навчань.

Співрозмовники домовились про подальші спільні кроки у протистоянні російській пропаганді і щодо об'єктивного висвітлення ситуації в Україні. "У цьому контексті П. Порошенко подякував уряду Литви за практичний внесок у підтримку ініціативи низки держав ЄС і України про введення пан-європейського російськомовного каналу як джерела об'єктивної інформації", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА