18:14 31.08.2015

Глава МВС обіцяє ретельне розслідування подій у ВР

2 хв читати
Глава МВС обіцяє ретельне розслідування подій у ВР

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обіцяє ретельне розслідування обставин зіткнень біля стін Верховної Ради України в понеділок і просить підтримки суспільства та політиків.

"Розслідування буде ретельним. Ми будемо непримиренні, і я вимагаю підтримки суспільства та політикуму в жорсткому покаранні винних", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

"Це тривати не може. Якщо ми стерпимо таке, у нас буде скрізь хаос. Я цього не допущу... Моя функція як міністра не допустити цього", - наголосив А. Аваков.

Він нагадав, що у зв'язку із зіткненнями "порушено кримінальне провадження за низкою статей Кримінального кодексу, триває розслідування Головного слідчого управління МВС".

Міністр повідомив, що до МВС надійшло лише одне повідомлення від цивільної особи. "Біля готелю "Київ" – це була вже друга війна - коли була спроба і були затримані деякі молодики, то там один чоловік звернувся з травмами за допомогою", - зазначив він.

А. Аваков також звернув увагу на те, наскільки "безпрецедентно коректно поводилася міліція під час цих зіткнень".

Як повідомлялося, у зв'язку з подіями біля Верховної Ради розпочато кримінальне провадження за 4 статтями Кримінального кодексу. "До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за попередньою правовою кваліфікацією - ст. 348 (вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу при виконанні ним службових обов'язків), ч. 3 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 293 (групове порушення громадського порядку) і ч. 2 ст. 294 (масові заворушення) КК", - повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА