09:20 01.09.2015

Загиблого під ВР нацгвардійця було вбито кулею – радник глави МВС Варченко

2 хв читати
Загиблого під ВР нацгвардійця було вбито кулею – радник глави МВС Варченко

Загиблого в понеділок військовослужбовця Національної гвардії України Ігоря Дебріна, який дістав смертельних поранень під час зіткнень біля парламенту, було вбито кулею.

"Основними подіями, насправді, були вибухи. І як ми зараз маємо інформацію, що той чоловік, який загинув (боєць Нацгвардії - ІФ), він був убитий пострілом у серце, не від осколка, а від кулі", - заявив радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко в ефірі "5 каналу" у вівторок вранці.

Він також зазначив, що "зараз це - крайня інформація наразі, і я вважаю, що підтвердження буде вже сьогодні".

В. Варченко зазначив, що правоохоронцями будуть допитані лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, член цієї партії, нардеп Юрій Сиротюк та "інші учасники цієї акції".

"Я припускаю, що найближчим часом, і я розумію, що сьогодні це цілком можливо, будуть викликані на допит Тягнибок та Сиротюк, і десятки інших людей, які були організаторами і співучасниками цих подій", - сказав радник.

Як повідомлялося, в понеділок, 31 серпня, Верховна Рада України в першому читанні 265 голосами ухвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади.

Після цього під будівлею парламенту почалися зіткнення демонстрантів, які виступають проти голосування за цей законопроект, з правоохоронцями. У результаті зіткнень і кинутої в правоохоронців гранати загинув один солдат строкової служби Національної гвардії України. Постраждали понад 120 правоохоронців і цивільних, зокрема представники ЗМІ.

А. Аваков звинуватив у сутичках біля будівлі парламенту в понеділок Всеукраїнське об'єднання "Свобода" та її лідера О. Тягнибока. "Я безпосередньо звинувачую Олега Тягнибока і його партію "Свобода". Я вважаю, що це злочин, а не політична позиція", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

"Я не знаю, навіщо це і навіщо це потрібно йому (О. Тягнибоку – ІФ). Через те лише, що він зараз перебуває не у владі? Так служіння Україні буває таким: реалізуй себе, служи і далі йди. Так буде з кожним, буде зі мною і з усіма іншими", - сказав глава відомства.

У свою чергу, О. Тягнибок заявив: "Те, що Аваков так оперативно "призначив винних", свідчить про одне – провокацію було ним і сплановано".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА