17:24 01.09.2015

В Україні необхідно створити систему екстреної евакуації у разі масового ураження людей - Богомолець

2 хв читати
В Україні необхідно створити систему екстреної евакуації у разі масового ураження людей - Богомолець

Радник президента України, народний депутат Ольга Богомолець заявляє про необхідність створення в країні системи евакуації громадян у випадках загрози їхньому життю або травмування значної кількості людей.

"Кількість поранених (унаслідок сутичок і вибуху біля стін Верховної Ради під час протестів - ІФ) учора була такою, що муніципальна "швидка допомога" не справлялася. У таких випадках має бути задіяний інший евакуаційний транспорт. І має бути створено систему евакуації у разі масових уражень. На сьогодні такої системи немає, і ми її маємо розробити", - сказала вона на брифінгу в Києві у вівторок.

На підтвердження своїх слів О.Богомолець повідомила, що карети "швидкої допомоги" в понеділок змогли доставити до медзакладів лише 46 постраждалих (загальна кількість госпіталізованих станом на ранок вівторка становила 141 людина), а загальна кількість викликів "швидких" у столиці за добу становила 1690.

"Якщо їде "швидка допомога", будь-який натовп має розступитися. Негайно. Проте я особисто бачила, що автомобілі не поступаються дорогою каретам "швидкої допомоги", роблять вигляд, що нічого не відбувається, і вони не бачать "блималки" (проблискових маячків - ІФ). Я переконана, що законодавство необхідно переглянути, і водіїв, які не поступаються дорогою "швидкій", - штрафувати, і штрафувати у великому розмірі", - наголосила радник президента.

За її даними, внаслідок учорашніх подій загинуло троє службовців Нацгвардії України, станом на полудень вівторка в Головному військовому клінічному госпіталі Міноборони України перебувають 26 поранених, у госпіталі МВС – 60 поранених, у 17-й лікарні – 40, в Олександрівській лікарні – 6. Також було зафіксовано дев’ять самостійних звернень, здебільшого з осколковими пораненнями м'яких тканин, які не становлять загрози життю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА