10:37 03.09.2015

Мінфін України пропонує в проекті податкової реформи ставки ЄСВ і ППФО по 20%

2 хв читати
Мінфін України пропонує в проекті податкової реформи ставки ЄСВ і ППФО по 20%

Міністерство фінансів України пропонує знизити ставку єдиного соціального внеску (ЄСВ) з 1 січня 2016 року до 20% з нинішніх приблизно 40%, але одночасно збільшити ставку податку на прибутки фізичних осіб (ППФО) з 15-17% до 20%, але із скасуванням 1,5% військового збору, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, ознайомлене із податковою пропозицією відомства.

"Інші ключові податки Мінфін пропонує залишити на рівні близько 20%. Тобто щось на кшталт концепції "все по 20%", - сказав співрозмовник агентства.

Міністр фінансів Наталія Яресько в четвер уранці підтвердила журналістам інформацію про пропозицію Мінфіну встановити ЄСВ і ППФО на рівні по 20%, проте без інших подробиць.

За її словами, проект податкової реформи буде представлений на засіданні Ради реформ при президентові пізніше в четвер.

Джерело уточнило агентству, що альтернативною пропозицією є об'єднання ЄСВ і ППФО в єдиний податок "на зарплату" і встановлення його на рівні близько 29%.

Водночас Мінфін виступає проти скасування ЄСВ, а також такого сукупного зниження, вважаючи ризик падіння прибутків надмірним.

Проект податкової реформи припускає також ліквідацію схеми виплати зарплат через "спростуванців" 3-ої групи, що працюють із юрособами, якою сьогодні можна користуватися з доходом до 20 млн грн, проте остаточні деталі цієї пропозиції ще тримають у секреті.

Чинна законодавча база вже передбачає скорочення ставки ЄСВ з 1 січня 2016 року на 40% - приблизно до 22%, проте залишається ще 3,6%, які додатково сплачує сам працівник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА