19:48 04.09.2015

ЄС надасть Україні EUR55 млн донорської допомоги на підтримку малого й середнього бізнесу

2 хв читати
ЄС надасть Україні EUR55 млн донорської допомоги на підтримку малого й середнього бізнесу

Київ. 4 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Європейський Союз надасть Україні EUR55 млн донорської допомоги на підтримку малого й середнього бізнесу.

Як повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) на своєму сайті, угоду про це підписали міністр Айварас Абромавічус і директор східного напряму політики сусідства Генерального директорату у справах сусідства і переговорів з питань розширення ЄС Герхард Шуманн-Гітцлер.

ЄС надасть кошти у рамках програми EU SURE (EU Support to Ukraine to Re-launch the Economy), вони будуть використані на створення в 15 регіонах України центрів розвитку бізнесу, в яких малі й середні підприємства отримуватимуть консультаційну допомогу з юридичних і ринкових питань ведення бізнесу в Україні й за кордоном.

Центри сприятимуть старту бізнесу в таких проектах, як сільське господарство, енергоефективність, бізнес у сфері екології, підвищення якості громадських послуг та інфраструктури, інноваційних технологій.

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Юлії Клименко, одне з головних завдань центрів підтримки бізнесу - зробити шлях підприємців у Європу простішим. "Якщо малі й середні підприємці хочуть з прибутком для себе виготовляти, торгувати або купувати в ЄС, вони повинні використовувати переваги DCFTA - зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом. У цьому ним допомагатимуть консультанти центрів", - сказала вона.

За даними МЕРТ, аналогічна цій ініціатива, що припускає допомогу Україні в розвитку малого і середнього бізнесу - плани ЄС надати EUR40 млн для фінансування фонду гарантування кредитів. У результаті цього банки отримають додатковий стимул кредитувати малий і середній бізнес. Автори програми очікують, що з ефектом фінансового важеля в 7-8% середні й малі підприємства зможуть отримати кредити обсягом EUR300 млн. Ресурси допомоги ЄС будуть спрямовані для сприяння участі України в програмах ЄС "Конкурентоспроможність малих і середніх підприємств" і "Горизонт-2020".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА