17:06 06.09.2015

Протестувальники біля будівлі Генеральної прокуратури Молдови, як і на центральній площі Кишинева, встановлюють намети

1 хв читати
Протестувальники біля будівлі Генеральної прокуратури Молдови, як і на центральній площі Кишинева, встановлюють намети

Учасники акції протесту біля будівлі Генеральної прокуратури Молдови встановлюють намети, щоб розпочати безстрокові протести.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу" з місця подій, намети встановлюють прихильники партії "Червоний блок", які пройшли маршем центральними вулицями Кишинева до будівлі прокуратури.

Під час пікетування будівлі сталися сутички між учасниками акції протесту і поліцією, одну жінку госпіталізували в лікарню швидкої допомоги.

"Ми залишимося тут, щоб пікетувати будівлю Прокуратури, домагатися очищення правосуддя від корумпованих суддів і прокурорів, які виконують замовлення олігарха Влада Плахотнюка", - заявив лідер партії "Червоний блок", колишній депутат від Партії комуністів Григорій Петренко.

Тим часом, вже понад чотири години на центральній площі Кишинева триває мітинг протесту, який організатори назвали Великими Національними зборами. За різними оцінками, в ньому беруть участь від 50 до 100 тисяч людей. Вони також розпочали встановлення наметового містечка на центральній площі Кишинева. Учасники акції вимагають відставки президента Ніколає Тімофті, проведення дострокових виборів парламенту, обрання президента шляхом всенародного голосування, заміни керівників правоохоронних органів та прокуратури на представників громадянського суспільства.

Прем'єр-міністр Молдови зустрівся з представниками контактної групи, сформованої учасниками мітингу протесту в центрі Кишинева. О 17.00 відбудеться зустріч прем'єр-міністра і членів уряду з представниками протестувальників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА