13:23 10.09.2015

Протягом 1-2 місяців МВС має намір запустити відкриту базу даних банківських карток, що використовуються шахраями

1 хв читати
Протягом 1-2 місяців МВС має намір запустити відкриту базу даних банківських карток, що використовуються шахраями

Міністерство внутрішніх справ України планує створити базу даних банківських карток, що використовуються шахраями, повідомив на брифінгу в четвер у Києві начальник управління із боротьби з кіберзлочинністю МВС Сергій Демедюк.

"Скоро на нашому сайті ми введемо базу даних всіх банківських карток, які були нами встановлені, що використовуються шахраями і перебувають у "сірому списку", - сказав він.

Тобто, за словами С. Демидюка, йтиметься про ті картки, які, як підозрює міліція, використовуються в шахрайських схемах, а також про номери мобільних та міських телефонів, які шахраї використовують для вчинення злочинів.

Він повідомив, що ця база даних може з'явитися протягом двох місяців. "Зараз на стадії тестування. Якщо тести пройдуть успішно, вона буде, фактично, протягом місяця", - розповів начальник управління.

За його словами, інформацію в цю базу даних вноситимуть як працівниками міліції, так і самі банки, і її буде синхронізовано з банківськими установами.

Також С. Демидюк додав, що ця база даних може бути використана для перевірки інформації при проведенні фінансових операцій, тобто людина, що здійснюватиме ту чи іншу операцію через невідомий їй ресурс або за якимось оголошення, зможе перевірити дані, які пропонуються для оплати, а також перевірити дані телефонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА