10:53 14.09.2015

Замах на Авакова готувався в Росії, заявляють в СБУ

2 хв читати
Замах на Авакова готувався в Росії, заявляють в СБУ

Замах на життя міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова готувався на території Російської Федерації, повідомив радник глави Служби безпеки України Юрій Тандит.

"Сліди ведуть у сусідню Білгородську область... Ми припускаємо, що переговори вели люди, що проживають на території Російської Федерації, тобто замах на вбивство організовувався і в Росії", - сказав Ю.Тандит в ефірі "Подробиць тижня" на телеканалі "Інтер" у неділю ввечері, повідомляє інтернет-видання "Гордон".

Він додав, що, окрім замаху на А.Авакова, також готувалися аналогічні злочини проти ще трьох осіб.

Також Ю.Тандит наголосив, що у спецслужби є попередні докази підготовки цих злочинів. "Ми знаємо точно, що один із сценаріїв прописувався у Білгороді. І в нас уже є попередні докази", - сказав він.

Радник глави СБУ повідомив, що у цій справі затримано одну людину. За його словами, підозрюваний разом з братом влаштували склад зброї на 9-му поверсі гуртожитку одного з підприємств Харкова, де "фактично була приватизована половина поверху".

Як повідомлялося, в Харкові в п'ятницю, 11 вересня, був затриманий один з організаторів групи, яка готувала вбивства високопоставлених чиновників міліції, народного депутата, волонтерів і бізнесменів, керівника батальйону "Слобожанщина".

"Служба безпеки України спільно з Головною військовою прокуратурою запобігли вбивству міністра внутрішніх справ і іншим замовленим убивствам у Києві і Харкові. В результаті спецоперації правоохоронці викрили злочинну групу, яка готувала вбивства високопоставлених чиновників міліції, народного депутата, волонтерів і бізнесменів. У Харкові сьогодні затриманий один з організаторів групи - керівник батальйону "Слобожанщина", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ в п'ятницю.

Командиром спеціального батальйону патрульної служби міліції "Слобожанщина" є Андрій Янголенко.

Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Слобожанщина" створено в Харкові квітні 2014 року. У червні батальйон був відправлений до зони АТО, де ніс службу біля адмінкордонів Донецької та Луганської областей. Від січня 2015 також брав участь в охороні об'єктів і патрулюванні Харкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА