11:55 14.09.2015

Кабмін виділив 24 млрд грн на покриття житлових субсидій цього року та планує виділити понад 40 млрд у наступному - Яценюк

2 хв читати
Кабмін виділив 24 млрд грн на покриття житлових субсидій цього року та планує виділити понад 40 млрд у наступному - Яценюк

На компенсацію часткової оплати житлово-комунальних послуг громадянам, що оформили субсидії, цього року виділено 24 млрд грн з бюджету, а в майбутньому, 2016 році, буде виділено понад 40 млрд грн, заявляє прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Цього року у нас є 24 млрд грн, щоб допомогти громадянам України заплатити рахунки за житлово-комунальні послуги. Наступного року така сума становитиме понад 40 млрд грн", - заявив він в ефірі телепередачі "10 хвилин з прем'єр-міністром" у неділю увечері.

За словами прем'єра, після спрощення система надання субсидій їх оформили вже 2,7 млн українських сімей: "Майже 9 млн громадян оформили субсидії і отримуватимуть допомогу від держави в покритті своїх витрат на оплату житлово-комунальних послуг".

"Субсидія призначається у тому випадку, якщо в середньому ви платите більше, ніж 10% від вашого місячного доходу за житлово-комунальні послуги. Усе, що вище цих 10%, повністю компенсує держава", - нагадав А.Яценюк.

Як повідомлялося, за даними Державної служби статистики, без урахування тимчасово окупованої території Криму та Севастополя і частини зони проведення антитерористичної операції на сході країни, а дані щодо Донецької і Луганської областей можуть бути уточнені, в січні-липні 2015 року субсидії призначено 2 млн 129,9 тис. сімей, що становить 83,7% загальної кількості тих, хто звернувся по допомогу, і вчетверо вищі за показник за січень-липень-2014. При цьому 53,7% сімей, що отримали субсидії в січні-липні-2015, складаються з однієї людини.

За даними Держстату, загальна сума субсидій, призначених для компенсації витрат сімей на оплату житлово-комунальних послуг в Україні, в січні-липні 2015 року становила 520,9 млн грн, що в 10,3 раза, або на 470,2 млн грн, вище за показник січня-липня 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА