15:29 15.09.2015

Держкомтелерадіо просить державні ЗМІ забезпечити рівний доступ до ефіру всіх учасників місцевих виборів

2 хв читати
Держкомтелерадіо просить державні ЗМІ забезпечити рівний доступ до ефіру всіх учасників місцевих виборів

Державний комітет телебачення і радіомовлення України звернувся до керівників державних засобів масової інформації, що належать до сфери управління Держкомтелерадіо, з проханням забезпечити рівний доступ учасників виборчого процесу до ефірного мовлення під час проведення місцевих виборів 25 жовтня 2015 року.

Відповідний наказ підписав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо у вівторок.

Зокрема, як повідомляється, керівники засобів масової інформації мають внести зміни до сітки мовлення своїх ЗМІ в період місцевих виборів для проведення передвиборної агітації, встановити розцінки одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації згідно з законодавством.

"У наказі Держкомтелерадіо зазначено, що ЗМІ мають надавати ефірний час для ведення передвиборної агітації на підставі угод, укладених із відповідними розпорядниками виборчих фондів кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, місцевих організацій партії. Технічні, правові та організаційні умови надання ефірного часу для проведення передвиборної агітації мають бути розміщена на веб-сайтах ТРК", - йдеться в повідомленні.

Також аудіовізуальні ЗМІ, які належать до сфери управління Держкомтелерадіо, мають здійснювати аудіо -, відеозаписи усіх передач, що містять передвиборну агітацію, і зберігати ці записи протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення результатів місцевих виборів.

"Наказ вимагає дотримання ЗМІ всіх вимог закону України "Про місцеві вибори" з метою прозорого висвітлення виборчого процесу та створення сприятливих умов для всіх суб'єктів виборчого процесу", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА