13:37 16.09.2015

У рамках антикорупційної програми в "Укрпошті" виявлено порушення на 95 млн грн

2 хв читати
У рамках антикорупційної програми в "Укрпошті" виявлено порушення на 95 млн грн

На державному підприємстві поштового зв'язку "Укрпошта" з моменту дії антикорупційної програми (впроваджена в 2014 році) виявлено порушення на суму близько 95 млн грн, повідомив в. о. гендиректора підприємства Ігор Ткачук на брифінгу в Києві в середу.

За його словами, зокрема, низка порушень пов'язана з використанням фальшивих марок.

"Наша служба з безпеки вже півроку провадить цю роботу. Питанням займається і СБУ. Найближчим часом справу буде передано до суду", - додав керівник підприємства.

Як повідомив І.Ткачук, збитки лише за цим правопорушенням становлять десятки мільйонів гривень на рік. У зв'язку з цим "Укрпошта" розпочала роботу над проектом "Електронна марка", впровадження якого унеможливить, на його думку, зловживання в цій сфері. Крім того, ДП має намір ініціювати зміни до українського законодавства з метою посилення покарання за підроблення поштових марок.

Під час виявлення порушень було також розкрито схему, за якою у 2014 році постачали паливо за завищеними цінами. Збитки оцінено у 18 млн грн.

Крім того, як повідомив І.Ткачук, розслідується справа про перерахування попереднім керівництвом ДП коштів до Златобанку та Дельта-Банку, відповідно 57 млн грн і 40 млн грн, тоді як банки були вже в стані банкрутства. При цьому керівник "Укрпошти" додав, що 37 млн грн із Дельта-Банку вдалося повернути.

За його словами, завдяки розслідуванню також вдалося заощадити близько 11 млн грн на послуги "хмарних технологій", ще 3 млн грн принесла зміна сервісного центру, що здійснює підтримку програмного забезпечення.

Однією з важливих проблем у роботі антикорупційної програми І.Ткачук назвав збитковість роботи окремих дирекцій "Укрпошти". Зокрема, 21 керівника, серед них - і керівників обласних дирекцій, звільнено за низькі показники роботи та ймовірні корупційні схеми, які мають підтвердити або спростувати правоохоронні органи.

Серед збиткових дирекцій він назвав філію в Сумах, Івано-Франківську (є наказ про звільнення керівника), Полтаві (директор пояснюватиме причини збитків).

Загалом керівник "Укрпошти" пообіцяв перевірку в усіх дирекціях, які демонструють збитковість, і заявив: "Наше підприємство може працювати прибутково. Звільнення й надалі будуть серед керівництва, яке не зможе забезпечити прибуток".

І.Ткачук озвучив інформацію про правопорушення в окремих дирекціях. Зокрема, за фактом розслідування в Хмельницькій дирекції було розкрито схему, коли під час відправлення посилок підробляли штрих-коди, що завдавало збитків підприємству. За цим фактом порушено провадження, одного працівника звільнено, двох відсторонено від виконання обов'язків. Крім того, в містах-курортах Моршині і Трускавці (Львівська обл.) виявлено незаконне відчуження нерухомого майна на користь комерційних компаній. Відповідні документи за зазначеними фактами також передано до правоохоронних органів.

Загалом, згідно з даними голови "Укрпошти", за корупційними порушеннями на підприємстві вже відкрито понад 40 кримінальних справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА