15:05 18.09.2015

Мін'юст планує до кінця року повністю оновити керівництво районних управлінь - Петренко

2 хв читати
Мін'юст планує до кінця року повністю оновити керівництво районних управлінь - Петренко

До кінця року Міністерство юстиції України планує повністю оновити керівництво районних управлінь, повідомив на брифінгу у Львові глава Мін'юсту Павло Петренко.

"Наразі ми працюємо над районним рівнем, а це інша кількість людей, там лише керівних посад 2200. Незабаром буде оголошено конкурс на 1,5 тисячі посад у районах... Плануємо до кінця року повністю оновити районний рівень", - сказав П. Петренко.

Як розповів міністр, наступного року міністерство скоротить всіх реєстраторів, оскільки ці функції мають перейти до органів місцевого самоврядування та нотаріусів, а також частково буде скорочено штат виконавчої служби.

За його словами, наразі в парламенті перебувають на розгляді 6 законопроектів, за допомогою яких буде проведено реформу системи юстиції – 4 законопроекти щодо децентралізації в Мін'юсті і 2 - по системі виконання судових рішень.

"Для цього зараз до парламенту внесено чотири великих комплексних закони, що завершать реформу реєстраційних сервісів, які вже пройшли перше читання... Крім того, до парламенту внесено два президентських закони щодо виконання судових рішень", - розповів П. Петренко.

За його словами, закони про децентралізацію системи юстиції нададуть можливість громадянам України оформляти документи на майно або для відкриття бізнесу в одному місці, без ходіння інстанціями.

"Реєстрація нерухомості та бізнесу перейде до місцевої влади або нотаріусів. Нотаріусів у нас близько 8 тисяч, а значить, це 8 тисяч майданчиків по всій Україні. Тобто якщо людина, яка хоче зареєструвати своє майно або бізнес, приходить до нотаріуса, то він там все робить від А до Я без походів інстанціями за довідками", - наголосив міністр юстиції.

П. Петренко висловив сподівання, що ці законопроекти будуть прийняті парламентом до місцевих виборів. За його словами, нотаріуси отримають нові повноваження одразу після вступу законів у силу.

"Після ухвалення закону нотаріуси одразу ж отримують ці права і деякі регіони також готові працювати за цими законами – Одеса, Київська область, Львів. Парламент цей процес затягує, але я думаю, що це відбудеться наступного сесійного тижня до початку жовтня", - сказав глава Мін'юсту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА