19:40 22.09.2015

Інструктори Всеукраїнської ради реанімації хотіли б передати свій досвід із надання меддопомоги на полі бою українським військовим і правоохоронцям

3 хв читати

Інструктори Всеукраїнської ради реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги, які посіли третє місце на перших міжнародних змаганнях із надання допомоги в умовах ведення бойових дій Tactical Combat Casualty Care (TCCC), хотіли б передати свій досвід і знання з надання медичної допомоги на полі бою Міністерству оборони та правоохоронним органам України.

"Цю інформацію Всеукраїнська рада реанімації, яка є провайдером ТССС в Україні, може передати до підрозділів Міністерства оборони, інших правоохоронних органів. Тут лише стоїть питання комунікації і того, наскільки ця інформація потрібна і корисна нам. Я думаю, ви стикалися з тим, що далеко не все те, що добре працює, адекватно сприймається нашими чиновниками, зокрема Міноборони", - сказав на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" інструктор Всеукраїнської ради реанімації Олександр Мілюков у вівторок.

Він розповів, що TCCC - це рекомендації, які випущені Міністерством оборони США для американської армії та підрозділів, що працюють спільно з нею, з надання першої допомоги постраждалим у бою, про те, кому надавати допомогу, як і в який період, залежно від інтенсивності зіткнення з противником, надавати допомогу.

О.Мілюков зазначив, що є три фази надання допомоги на полі бою. Перша - надання допомоги під вогнем, за наявності вогневого контакту з противником, коли найкращий засіб надання допомоги - це вогонь у відповідь на подавлення. Під час цієї фази можна надавати допомогу лише за масивної кровотечі, також рекомендується надавати допомогу постраждалим, що перебувають у транспорті, що горить, або будівлях, що горять.

Друга фаза - це "допомога в тактичному просторі", коли можна оглянути постраждалого і здійснити ті заходи, які сприяють відновленню людини, стабілізації її стану залежно від отриманих травм і підготовці до евакуації.

Третя фаза - це допомога під час тактичної евакуації, коли додаються засоби, які є на транспортному засобі, наприклад, технічні засоби для підтримки життя, додаткові робочі руки у вигляді медиків, які працюють на вертольотах евакуації.

О.Мілюков зазначив, що навички, які інструктори Всеукраїнської ради реанімації застосовували під час змагань, насамперед спрямовані на те, щоб рятувати людей. Причому щоб людей рятували не лише медики, спеціально навчені для цього та які перебувають у складі підрозділів, а й, зокрема, рядові військовослужбовці та працівники правоохоронних органів.

"Статистика свідчить, що якщо першу допомогу надаватиме людина, яка перебуває безпосередньо поряд із пораненим, то це значно підвищує шанси вижити", - наголосив він.

Перші міжнародні змагання з надання допомоги пораненим в умовах ведення бойових дій (Tactical Combat Casualty Care, ТССС) відбувалися в місті Логроньйо (Іспанія) 16-18 вересня. Україну представляла команда інструкторів цієї організації у складі Дениса Суркова, Іллі Власюка, Олександра Мілюкова та Володимира Звеняцького. У змаганнях взяли участь 16 команд: шість команд з Іспанії, три - із США, по одній команді з України, Швеції, Голландії, Франції, Йорданії, Португалії та Марокко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА