14:45 23.09.2015

МКЧХ має намір до п'ятниці розподілити гуманітарну допомогу у низці прифронтових населених пунктів на Донбасі

2 хв читати
МКЧХ має намір до п'ятниці розподілити гуманітарну допомогу у низці прифронтових населених пунктів на Донбасі

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) відновив по обидва боки від лінії розмежування на Донбасі розподіл гуманітарної допомоги, який триватиме до п'ятниці.

"Одночасно по обидва боки від лінії розмежування поновився розподіл допомоги, який триватиме до цієї п'ятниці", - повідомляється в прес-релізі організації, поширеному в середу.

У МКЧХ інформують, що допомога містить продукти харчування, гігієнічні засоби та брезент для понад 5 тис. жителів Олександрівки та Старомихайлівки на околиці Донецька, які не підконтрольні Україні, а також Мар’їнки та Красногорівки, які перебувають під контролем української влади.

"Режим припинення вогню, який триває вже кілька тижнів і забезпечив бажаний передих жителям прифронтової зони, зробив можливим проведення цієї операції по обидва боки від лінії розмежування", - пояснюють у комітеті.

За інформацією Червоного Хреста, до Олександрівки та Старомихайлівки допомогу було доставлено з донецького офісу МКЧХ 23 вересня.

"Люди залишилися без своїх домівок і засобів для існування, до того ж невдовзі настане зима. Ми маємо нарощувати свої зусилля. Після прибуття 16 вантажівок, заповнених переважно гігієнічними наборами, їжею та будівельними матеріалами, щоб поповнити запаси на складі в Донецьку, МКЧХ сподівається, що найближчими днями зможе продовжити надання необхідної допомоги населенню", - сказала голова офісу МКЧХ у Донецьку Діна Фішер.

Крім того, гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування і предметів особистої гігієни отримали близько 3,5 тис. жителів Красногорівки і більше ніж 2 тис. жителів Мар’їнки.

У прес-релізі зазначено, що гуманітарна операція відбувається в тісній співпраці з усіма залученими сторонами, а також зі Спільним центром контролю та координації припинення вогню (СЦКК) і спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ.

Як повідомляють у МКЧХ, інженери організації здійснюють оцінку пошкодженої системи водопостачання та газорозподільних мереж, щоб їх можна було знову використовувати.

"Водночас із наданням будівельних матеріалів населенню МКЧХ готується надавати допомогу з ремонту шкіл і лікарень, пошкоджених унаслідок обстрілів у цьому районі", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА