17:46 23.09.2015

МВС відзвітувало про розслідування вибуху на нафтобазі поблизу Києва

2 хв читати
МВС відзвітувало про розслідування вибуху на нафтобазі поблизу Києва

У рамках розслідування пожежі та вибуху на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у с. Крячки Васильківського району Київської області допитано майже 270 людей, призначено 35 експертиз, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Слідчі допитали 268 осіб із числа працівників нафтобази, медичних працівників, пожежників, а також представників контролюючих інстанцій. Уже здійснено 15 обшуків за місцем проживання підозрюваних - посадових осіб ТОВ, а також у контролюючих організаціях. Крім того, призначено 35 експертиз, зокрема, судово-медичні, електротехнічну, пожежно-технічну та вибухотехнічну, інженерно-екологічну, будівельно-технічну та інші. Нині 16 експертиз уже виконано", - йдеться в повідомленні.

У МВС наголошують, що під час перевірки діяльності нафтобази, розташованої у Васильківському районі, правоохоронці отримали дані щодо того, що діяльність зі зберігання та реалізації паливно-мастильних матеріалів здійснювали три ТОВ, одне з яких - власник бази, ще два - орендарі.

На підставі спочатку зібраних матеріалів розслідування інженеру та заступнику директора нафтобази було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Дії посадових осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах) Кримінального кодексу України. Печерський районний суд Києва обрав стосовно працівників нафтобази запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

"Станом на 23 вересня Головне слідче управління надіслало понад 150 листів до державних контролюючих інстанцій з приводу діяльності нафтобази в смт Глеваха Васильківського району Київської області", - наголошується в повідомленні.

Крім того, до Головного слідчого управління МВС України надійшло дев’ять заяв від осіб про залучення до кримінального провадження як потерпілих, яким було вручено пам'ятки про процесуальні права потерпілих.

Як повідомлялося, пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" в с. Крячки сталася 8 червня ввечері. Унаслідок НП загинули 6 осіб і 15 постраждали. Резервуари горіли майже три доби. 13 червня пожежа відновилася після розгерметизації ємності, витоку палива і подальшого загоряння розташованого поруч резервуара. 16 червня горіння палива припинилося. Станом на вечір 22 червня перекачування нафтопродуктів з пошкоджених резервуарів на нафтобазі "БРСМ-Нафта" до вцілілих ємностей було завершено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА