16:03 27.09.2015

На матдопомогу з народження дітей дніпропетровська ОЗУ заробила 1,3 млн грн - МВС

2 хв читати
На матдопомогу з народження дітей дніпропетровська ОЗУ заробила 1,3 млн грн - МВС

Дніпропетровській області ліквідовано корупційну схему незаконного заволодіння бюджетними коштами, виділеними Управлінням праці та соціального захисту населення як матеріальну допомогу при народженні дитини, повідомив начальник Управління з протидії злочинності у сфері економіки Головного управління МВС України в Дніпропетровській області Олег Золотоноша.

За його словами, схему створила організована злочинна група, до якої входили співробітники однієї з державних структур Дніпропетровська і цивільні особи. Група в 2010-2015 рр. шляхом підробки довідок про народження дитини оформляла на підконтрольних осіб неблагополучної категорії справи про народження дітей. "У свою чергу, інспектори контролюючого органу під час проведення планових перевірок наявності та умов проживання новонароджених дітей складали фіктивні акти, які долучалися до соціальних справ", - розповів О.Золотоноша журналістам у Дніпропетровську

За його словами, за період функціонування злочинної схеми її фігуранти заволоділи коштами облуправління праці та соцзахисту населення в сумі понад 1,3 млн грн. Вони отримували і отримують по теперішній час на власні карткові рахунки соцвиплати в розмірі від 24 тис. до 120 тис. грн на неіснуючих дітей. Зняття готівки з банківських карток здійснювали виконавці злочинної схеми і розподіляли їх між членами угруповання.

Наразі вже встановлено 40 осіб, на яких було оформлено фіктивні довідки про народження дітей з метою заволодіння бюджетними коштами, і заведено 44 соціальних справи. В більшості випадків йшлося про народження другої або третьої дитини, причому за межами пологових будинків (вдома).

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство), проведено 40 санкціонованих обшуків за місцем роботи і проживання зловмисників, в результаті яких виявлено та вилучено 45 банківських карток, незаповнених бланків медичних довідок із мокрими печатками різних медичних закладів області, комп'ютерна техніка, чорнові записи та перероблений пістолет "Шмайсер" для стрільби бойовими патронами.

Одному з членів злочинної групи вже повідомлено про підозру у ч. 3 ст. 190 і ч. 1 ст. 263 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА