19:16 04.10.2015

Яценюк закликав голів міст, ОДА та РДА забезпечити підготовку шкіл до зими

2 хв читати
Яценюк закликав голів міст, ОДА та РДА забезпечити підготовку шкіл до зими

Місцеві бюджети отримали додатково 40% доходів завдяки децентралізації, і частину цих коштів необхідно спрямувати на ремонт шкіл та підготовку їх до зими, сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"У місцевих бюджетах накопичено у кого десятки мільйонів, а у кого і сотні мільйонів коштів. Візьміть ті гроші, які ви отримали як додаткові доходи від децентралізації в розмірі 40% надходжень, - і витратьте на наших дітей", - закликав А.Яценюк у телепередачі "10 хвилин з прем'єр-міністром", показаної на українських телеканалах у неділю ввечері.

Прем'єр наголосив, що міським головам, керівникам облдержадміністрацій та районних державних адміністрацій необхідно забезпечити підготовку шкіл до зими: "Почніть з малого. Там, де потрібно поміняти вікна і у вас є ресурс, - зробіть це. Де можна відремонтувати кілька класів, не за гроші батьків, а за гроші місцевого бюджету, - зробіть це. Тому що ви вкладаєте в найдорожче і найцінніше - знання, науку для наших дітей".

А.Яценюк зазначив, що кілька днів тому зустрівся з 22 директорами київських шкіл, які перемогли у відкритому конкурсі на посади: "Вони не призначені згори, а цих людей вибрали на відкритому прозорому конкурсі. Це неймовірно талановиті директори, в яких світяться очі, в яких є інший спосіб побудови системи середньої освіти, дуже непокояться за свою справу і які хочуть, щоб система середньої освіти в країні стала основою для інтелектуальної, розвинутої та сильної української нації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА