19:23 04.10.2015

Перемир'я дотримується, з понеділка розпочнеться відведення озброєння менше за 100 мм

1 хв читати
Перемир'я дотримується, з понеділка розпочнеться відведення озброєння менше за 100 мм

У неділю в зоні АТО бойовики повністю дотримувалися перемир'я і не відкривали вогонь по українських позиціях, повідомляє прес-центр АТО.

"Припинення активних бойових дій і прямих обстрілів сил АТО дало змогу розпочати реалізацію планового відведення техніки і озброєння калібру менше за 100 міліметрів", - йдеться в щоденному зведенні, розміщеному на сторінці прес-центру в "Фейсбуці".

Як нагадують у прес-центрі, згідно з домовленостями, процес відведення розділено на два етапи і триватиме 41 день.

Перед початком практичної фази ворогуючі сторони передали представникам ОБСЄ списки озброєння та техніки, яку буде переміщено в певні райони на відстань не менше за 15 кілометрів від лінії бойового зіткнення.

Із 5 жовтня, починаючи з Луганської області, в рамках першого етапу, українські військові почнуть відведення танків від лінії розмежування.

Загалом, під час відведення будуть переміщені в певні райони танки Т-64 і Т-72, протитанкові гармати Д-48 і Д-44 калібру 85 міліметрів і міномети 2Б-9 82-міліметрового калібру.

"Процес відведення техніки і озброєння є двостороннім і відбуватиметься під наглядом представників ОБСЄ та засобів масової інформації", - наголосили в прес-центрі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА