16:20 06.10.2015

Глава "Нафтогазу України" спростовує інформацію Тимошенко про газовий трейдер TrailStone

2 хв читати
Глава "Нафтогазу України" спростовує інформацію Тимошенко про газовий трейдер TrailStone

Глава Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Андрій Коболєв спростовує інформацію Юлії Тимошенко про те, що компанія TrailStone, НАК, що продає газ, нібито організована тільки з приходом до влади нинішнього українського уряду.

"Насправді: TrailStone організована в квітні 2013 року, командою яка до того працювала на керівних посадах у Deutsche Bank. Інвестором TrailStone став фонд приватних інвестицій Riverstone Holdings, заснований в 2000 році, з офісами в Нью-Йорку, Лондоні, Г'юстоні і Мехіко. За час існування фонд зробив інвестиції на суму близько $30 млрд у понад 110 компаній у Північній Америці, Латинській Америці, Європі, Африці та Азії", - написав А.Коболєв на своїй Facebook-сторінці.

У свою чергу, директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, що звинувачення Ю.Тимошенко НАК у купівлі газу в пов'язаної компанії за ціною, вищою від біржових є безпідставними.

"Ми не купуємо і не купували газ у жодної компанії, яка пов'язана (відносинами власності, контролю, отримання особистої вигоди і так далі) з керівництвом "Нафтогазу" (таких компаній не було і немає). Що стосується компанії, згаданої Тимошенко, ми не купуємо і не купували газ за реверсом за ціною вищою, ніж біржова ціна в Європі плюс вартість транспортування в Україну. До того ж, це один з найдешевших, якщо не найдешевший, наш постачальник", - зазначив він.

Ю. Вітренко наголосив, що TrailStone, як і всіх інших постачальників НАК, перевіряли "компетентні органи" України, а також відповідні органи США і ЄС.

"Врешті-решт, нехай нас перевірять ще раз. Нехай ще раз підтвердять, що в процесі закупівлі газу ми заощадили для країни вже понад $4 млрд - порівняно з угодою, про яку з Путіним домовилася Тимошенко", - резюмував директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА