17:36 06.10.2015

За підсумками засідання гуманітарної підгрупи з'явилася надія на звільнення заручників, які перебувають у Луганську, - І.Геращенко

1 хв читати

За підсумками засідання гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України з'явилася надія, що найближчим часом вдасться звільнити заручників, які перебувають у полоні у бойовиків, заявляє представник України в гуманітарній підгрупі, народний депутат Ірина Геращенко.

"Якщо говорити про підсумки гуманітарної підгрупи, то сподіваюся на те, що днями вдасться звільнити заручників, що перебувають у Луганську. Вимагаємо звільнення всіх незаконно затриманих, які перебувають у Донецьку", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Вона також зазначила, що на засіданні підгрупи у вівторок присвятила особливу увагу темі українських полонених, які перебувають нині на території РФ. "Там у в'язницях щонайменше 10 українців. Ми вимагаємо допустити до них МКЧХ і вийти на механізм їх звільнення. Українська сторона направила понад 130 дипломатичних нот, прийняла 30 офіційних заяв з вимогою звільнити наших громадян", - розповіла представник України в гуманітарній підгрупі.

І. Геращенко також повідомила, що на засіданні робочої підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи розглядалося питання розмінування територій на сході України. "На групі з питань безпеки ключова тема - розмінування", - написала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА