13:44 07.10.2015

До Вищого спецсуду надійшли документи щодо російських спецназівців для визначення підсудності розгляду справи

2 хв читати
До Вищого спецсуду надійшли документи щодо російських спецназівців для визначення підсудності розгляду справи

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ отримав від Апеляційного суду Києва документи для визначення підсудності розгляду справи за обвинуваченням російських спецназівців Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова.

"З апеляції (Апеляційного суду - ІФ) прийшли документи, тільки зареєстровані", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Вищому спецсуді в середу.

У Вищому спецсуді пояснили, що в середу автоматизована система розподілу визначить, хто із суддів розглядатиме ці матеріали і коли відбудеться засідання з визначення підсудності розгляду справи Є.Єрофєєева та О.Александрова.

Як повідомлялося, російського офіцера ГРУ О.Александрова та капітана ГРУ Є.Єрофєєва затримали 16 травня в зоні проведення АТО в районі м. Щастя (Луганська обл.) під час спроби захопити стратегічний міст. Унаслідок бойового зіткнення один український військовий загинув, троє дістало поранень. Один із затриманих був поранений у руку, інший - у ногу. Затриманих перевезли в Київ у Головний клінічний госпіталь Міноборони. 29 травня їм було зроблено планові операції; стан здоров'я Є.Єрофєєва оцінювався як задовільний, О.Александрова - як середній між задовільним та середнього ступеня тяжкості.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності "ЛНР". 22 травня Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 19 липня включно.

29 вересня Голосіївський районний суд Києва направив матеріали кримінального провадження стосовно Є.Єрофєєва та О.Александрова до Апеляційного суду Києва, щоб той, у свою чергу, передав документи до Вищого спецсуду з розгляду цивільних кримінальних справ для визначення підсудності. Потім Апеляційний суд Києва передав до Вищого спецсуду України ці матеріали для визначення підсудності розгляду справи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА