17:50 08.10.2015

Пошкодження опори ЛЕП Мелітополь-Джанкой сталося внаслідок підривання

2 хв читати
Пошкодження опори ЛЕП Мелітополь-Джанкой сталося внаслідок підривання

Пошкодження опори ЛЕП 330 кВ Мелітополь-Джанкой, якою подається електроенергія в Крим, за оперативними даними, сталося внаслідок спрацьовування вибухового пристрою, повідомив в. о. директора НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

"Оперативна інформація про те, що було закладено вибуховий пристрій на одній із двох стійок залізобетонної опори... Відключення лінії не було, обмеження постачання в Крим не відбулося. Зараз там перебуває посилена охорона, і нашої організації, і правоохоронних органів, і, наскільки я знаю, Збройних сил України", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.

В.Ковальчук також повідомив, що в четвер буде аварійно виведено з ремонту та поставлено під напругу ЛЕП Каховка-Джанкой, паралельно буде відключено ЛЕП Мелітополь-Джанкой і протягом однієї доби буде проведено роботи із заміни пошкодженої стійки, після чого лінію поставлять назад під напругу.

Він уточнив, що станом на сьогоднішній ранок постачання електроенергії в Крим здійснювалося двома з чотирьох ліній, ще на двох тривають роботи з реконструкції, з листопада всі чотири лінії зможуть здійснювати постачання.

Раніше заступник начальника УМВС Херсонської області Ілля Кива повідомив, що повідомлення про пошкодження бетонної електроопори високовольтної лінії Джанкой-Мелітополь, розташованої в полі на відстані 1 км від с. Чонгар, надійшло до міліції 6 жовтня близько 8:10.

Подача електропостачання на територію Криму у зв'язку з пошкодженням опори високовольтної лінії електропередач не припинялася.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194-1 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження об'єктів електроенергетики). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до десяти років.

До окупованого Криму електроенергія з континентальної частини України може надходити чотирма ЛЕП: 330 кВ Мелітополь-Джанкой, 330 кВ Каховка-Островська, 330 кВ Каховка-Джанкой та 220 кВ Каховка-Титан.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, що перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА