18:52 08.10.2015

МВС завершило досудове розслідування щодо колишнього голови ДСНС Бочковського та його колишнього першого заступника Стоєцького

2 хв читати
МВС завершило досудове розслідування щодо колишнього голови ДСНС Бочковського та його колишнього першого заступника Стоєцького

Головне слідче управління МВС України закінчило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та колишнього першого заступника глави ДСНС Василя Стоєцького, повідомляє в четвер прес-служба МВС.

"Головне слідче управління МВС України закінчило досудове розслідування в кримінальному виробництві за підозрою колишнього голови Державної служби України по надзвичайних ситуаціях Сергія Бочковського. Йому інкримінують вимагання неправомірної вигоди особою, що посідає особливо відповідальне становище, в чотирьох осіб і здійснення службових підробок. Також С.Бочковському інкримінують зловживання владою з метою надання неправомірної вигоди юридичній особі", - зазначено в повідомленні.

Крім того, слідчі здійснювали досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою В.Стоєцького у вимаганні від двох осіб неправомірної вигоди особою, що обіймає особливо відповідальну посаду.

Дії С.Бочковського кваліфіковані слідчими за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службова підробка) Кримінального кодексу України. Дії В.Стоєцького кваліфіковані також за ч. 4 ст. 368 і ч. 2 ст. 364 КК України.

За інформацією МВС, дії екс-чиновників завдали збитків державі на суму понад 6,6 млн грн.

"2 жовтня за дорученням прокурора матеріали кримінального провадження відкрито стороні захисту, потерпілим, представникові цивільного позивача", - наголосила прес-служба.

Як повідомлялося, 25 березня на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали С.Бочковського і В.Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм оголошено підозру.

Печерський районний суд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу С.Бочковському у вигляді тримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн грн. С.Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня.

12 вересня глава МВС Арсен Аваков заявив, що МВС передає до суду матеріали за двома епізодами звинувачень колишнього керівництва держслужби з надзвичайних ситуацій, ще один епізод і далі розслідують.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА