09:33 09.10.2015

Компанії в Казахстані зацікавлені в приватизації українських енергокомпаній - Демчишин

1 хв читати
Компанії в Казахстані зацікавлені в приватизації українських енергокомпаній - Демчишин

Казахстанські компанії висловили інтерес до процесу приватизації українських енергетичних компаній, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

"У казахстанської сторони досить великий інтерес до приватизації енергетичних українських компаній. Це і теплогенерувальні, оскільки у них досить великий досвід в обслуговуванні та забезпеченні їх вугіллям, мережі їх цікавлять. Вони вчора виявили інтерес до наших обленерго, які були виставлені на приватизацію, теплокомуненерго. Тобто їх дуже цікавить теплогенерувальна інфраструктура", - сказав він журналістам в Астані в п'ятницю.

За словами міністра, українська сторона провела обговорення цих питань і з представниками влади Казахстану, і з приватними енергетичними компаніями цієї країни.

В.Демчишин зазначив, що предметно обговорюються постачання з Казахстану уранового концентрату, газового концентрату, нафтопродуктів.

"З погляду енергетики інтерес дуже великий. Казахстан є енергопрофіцитною державою, вони експортують досить великі обсяги нафти, нафтопродуктів, газ, урановий концентрат виготовляють у великих обсягах та експортують. Це те, в чому ми зацікавлені, - вугілля у великих обсягах", - сказав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА