13:42 09.10.2015

Радником із приватизації ОПЗ буде швейцарський UBS - голова ФДМ

1 хв читати
Радником із приватизації ОПЗ буде швейцарський UBS - голова ФДМ

Фонд держмайна (ФДМ) із застосуванням конкурсних процедур обрав радником для приватизації ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) швейцарський банк UBS, повідомив голова фонду Ігор Білоус.

"Буквально сьогодні ми оголосимо вибір інвестиційного банку на ОПЗ. Це буде UBS - провідний інвестиційний банк у світі", - сказав він, виступаючи у Верховній Раді в п'ятницю.

І.Білоус наголосив, що і в майбутньому всіх радників для приватизації великих об'єктів групи "В" і "Г" відбиратимуть виключно на прозорих конкурсах із числа інвестиційних банків.

Як повідомлялося, уряд України неодноразово заявляв про намір поновити велику приватизацію з продажу на конкурсі 99,5% акцій ОПЗ. І.Білоус заявляв, що стартова ціна становитиме не менше ніж $500 млн, директор підприємства оцінював його в $600-620 млн, а прем'єр Арсеній Яценюк підвищив оцінку до $1 млрд.

Згідно з даними агентства "Інтерфакс-Україна", про зацікавленість у купівлі ОПЗ ФДМ повідомили вже 13 претендентів, серед яких - великі європейські та американські компанії, а також провідні міжнародні інвестиційні посередники.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА