15:31 09.10.2015

Україна та Казахстан домовилися про створення транзитної мережі в рамках "Шовкового шляху"

1 хв читати
Україна та Казахстан домовилися про створення транзитної мережі в рамках "Шовкового шляху"

Україна та Казахстан посилять співпрацю у сфері енергетики, заявив президент України Петро Порошенко.

"Ми відзначили, що сьогодні дуже перспективною позицією є співпраця у сфері енергетики. Це і вугілля, яке сьогодні потрібне Україні, це і співпраця в сфері нафтогазової промисловості, і ми чекаємо представника "Казмунайгазу" до нас в Україну, щоб подивитися і проаналізувати спільний доступ на ринки підприємств із виробництва, видобутку і переробки нафтопродуктів", - повідомив П.Порошенко на бізнес-форумі в Астані в п'ятницю.

Він додав, що сторони домовилися про створення потужної та ефективної транзитної мережі, де буде узгоджено пільгові тарифи, які дадуть змогу зробити напрям "Казахстан-Україна" базовим елементом "Шовкового шляху".

"Ми говоримо про сільськогосподарське машинобудування, ми говоримо про розвиток сільського господарства та харчової промисловості, про IT-індустрію, говоримо про спільний видобуток як українських підприємств на території Казахстану, так і ми чекаємо українських нафтовиків і газовиків на наших нафтогазових пластах", - сказав президент.

За його словами, сьогодні найкращий час для об'єднання зусиль і початку спільної роботи. "А війну ми обов'язково припинимо, бо з нами правда, з нами Бог", - підсумував П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА