17:01 09.10.2015

Екс-керівники ДСНС Бочковський і Стоєцький можуть отримати обвинувальний вирок за кількома епізодами - Аваков

2 хв читати
Екс-керівники ДСНС Бочковський і Стоєцький можуть отримати обвинувальний вирок за кількома епізодами - Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що за кількома епізодами обвинувачення екс-глава ДСНС Сергій Бочковський і екс-перший заступник ДСНС Василь Стоєцький отримають обвинувальні вироки суду.

"Слідство зробило свою роботу, пред'явлено обвинувачення за чотирма епізодами, п'ятий епізод ще в розслідуванні. Однак чотири епізоди ми передали для того, щоб адвокати ознайомилися і справу розглядав суд", – розповів А. Аваков у п'ятницю журналістам у Києві.

"Ми бачимо там кілька епізодів, які, на наш погляд, мають закінчитися обвинувальним вироком... Я бажаю суду, щоб це було якомога швидше і ніяких інших коментарів з нашого боку бути не може", - додав міністр.

Як повідомлялося, 25 березня на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали С. Бочковського і В. Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм оголошено підозру.

Печерський районний суд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу С. Бочковскому у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн грн. С. Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня.

12 вересня глава МВС Арсен Аваков заявив, що МВС передає в суд матеріали за двома епізодами обвинувачень колишнього керівництва Держслужби з надзвичайних ситуацій, ще один епізод продовжує розслідуватися.

8 жовтня Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою чиновників. Дії С. Бочковського кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Дії В. Стоєцького також кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 і ч. 2 ст. 364 КК.

За інформацією МВС, дії екс-чиновників завдали збитків державі на суму понад 6,6 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА