16:08 19.10.2015

Генпрокуратура не допустила незаконного звільнення в Іспанії українського екс-міністра фінансів Колобова

2 хв читати
Генпрокуратура не допустила незаконного звільнення в Іспанії українського екс-міністра фінансів Колобова

Генеральна прокуратура України не допустила незаконного звільнення під заставу в Іспанії українського екс-міністра фінансів Юрія Колобова.

Як зазначено в повідомленні прес-служби Генпрокуратури в понеділок, із листа Українського бюро Інтерполу, адресованого Генпрокуратурі, стало відомо, що від компетентних органів Іспанії надійшов запит про надання додаткової інформації щодо Ю.Колобова.

"До запиту було додано копію листа за начебто підписом заступника генерального прокурора України Юрія Столярчука, в якому йдеться про те, що Ю.Колобов у кримінальному провадженні, яке здійснюється стосовно нього, має процесуальний статус свідка, а не підозрюваного. За інформацією компетентних органів Іспанії, зазначений лист був наданий їм захисниками Ю.Колобова", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Водночас, як наголошує прес-служба, зазначеного листа посадові особи Генеральної прокуратури України не готували і не підписували, а інформація, що міститься в ньому про статус Ю.Колобова, не відповідає дійсності, тобто лист є підробленим.

Таким чином, за інформацією Генпрокуратури, захист Ю.Колобова на підставі сфальсифікованого листа мав намір добитися звільнення екс-міністра під заставу. "За фактом підробки зазначеного листа до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відповідні відомості та розпочато розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1, 4 ст. 358 КК України", - повідомляє відомство.

У повідомленні нагадується, що управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Ю.Колобова в скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК.

Оскільки колишній чиновник перебуває під вартою в Іспанії, ГПУ 23 березня 2015 року направила запит про видачу (екстрадицію) Ю.Колобова в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності. Перебуваючи в Іспанії, Ю.Колобов звертався до суду з проханням про своє звільнення під заставу. У зв'язку з цим ГПУ негайно надіслала до компетентних органів Іспанії листа про справжній процесуальний статус Ю.Колобова.

У відомстві запевняють, що справу стосовно Ю.Колобова "буде доведено до суду і справедливого вироку, незважаючи на будь-яку протидію та спроби фальсифікації, і Україна і надалі домагатиметься його екстрадиції".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА