14:30 02.11.2015

Луценко пропонує змінити регламент ВР, щоб запобігти втечі нардепів

2 хв читати
Луценко пропонує змінити регламент ВР, щоб запобігти втечі нардепів

Верховна Рада має внести зміни до регламенту парламенту з тим, щоб унеможливити втечу за кордон народних депутатів, з яких генеральний прокурор просить зняти недоторканність, заявляє керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

"Доти, доки Верховна Рада не змінить регламенту щодо порядку притягнення депутатів до відповідальності, втеча того, хто хоче втекти, неминуча", - сказав політик журналістам у кулуарах парламенту в понеділок.

"Регламент дає можливість на будь-якому етапі після внесення (подання на зняття недоторканності - ІФ) депутату сісти в літак і відлетіти, тому що навіть установити спостереження за цими депутатами силовики, згідно з чинним законодавством, не мають права", - пояснив він.

Крім того, Ю.Луценко зазначив, що є два шляхи, як не допустити ухилення народних депутатів від притягнення їх до відповідальності за правопорушення: внести зміни до Конституції та скасувати депутатську недоторканність, або ж внести зміни до регламенту Верховної Ради, за яким процедуру притягнення депутатів до відповідальності буде максимально скорочено, а "оперативники з моменту внесення генпрокурором подання матимуть право здійснювати оперативний супровід цих депутатів із можливістю не випускати їх за межі країни".

Як повідомлялося, начальник відділу Головного слідчого управління МВС України Василь Сміх, отримавши слово на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок, заявив, що приніс повістку для виклику депутата на слідчі дії, назвавши прізвище Вадима Новинського. Спікер Володимир Гройсман заявив, що такої людини в залі немає, позбавив слова і попросив покинути залу, де відбувається засідання.

Керівник фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко розцінила подію як попередження для нардепа, щоб він залишив країну.

Керівник фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко упевнений, що В.Новинський не залишить країну у зв'язку з наміром слідчих МВС вручити йому повістку. За його словами, В.Новинському немає чого ховатися, оскільки він не зробив нічого протизаконного, і йому не було пред'явлено ніяких обвинувачень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА