15:48 04.11.2015

Унаслідок аварії катера "Іволга" в Одеській області загинули 19 людей, ще 3 вважають зниклими безвісти, – Зубко

2 хв читати
Унаслідок аварії катера "Іволга" в Одеській області загинули 19 людей, ще 3 вважають зниклими безвісти, – Зубко

Унаслідок аварії катера "Іволга" у Затоці Одеської області 17 жовтня загинули 19 людей, ще 3 вважають зниклими безвісти, заявив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко.

"На сьогоднішній день кількість загиблих досягла 19 осіб, ще 3 є зниклими безвісти. У нас є попередні дані, що ці люди перебували на цьому судні, і зараз МВС встановлює, чи дійсно вони там були", - повідомив Г. Зубко на засіданні уряду в середу.

Віце-прем'єр-міністр також поклав повну відповідальність за аварію на капітана катера: "Можу сказати, що капітан судна порушив всі можливі правила, що існували на той час".

Так, за його словами, капітан катера не повідомив причалу про вихід катера, підібрав людей в недозволеному місці, крім того, не було проведено огляд судна контрольними органами, перевищено кількість людей (44 замість дозволених 12 осіб), була вимкнена радіолокаційна система, рятувальні засоби на катері були закриті в кубрику, а екіпаж не був проінструктований. Крім того, катер вийшов у море на 12 миль замість 2 дозволених.

"Причинами ж трагедії стало невміле управління катером і некомплектність екіпажу – мало бути мінімум троє матросів, а був лише один. Це все практично і призвело до трагедії", - додав Г. Зубко.

Раніше перший заступник голови Одеської обладміністрації Володимир Жмак повідомив, що кількість жертв аварії катера "Іволга" в Одеській області збільшилася до 18 осіб.

Як повідомлялося, 17 жовтня в Затоці Одеської області затонув катер "Іволга". Врятувати вдалося 22 людини. Також було заявлено про загибель 14 осіб. Після підняття судна на поверхню на борту були виявлені тіла ще двох загиблих. 21 жовтня ще одного загиблого винесло на берег.

За даними слідства, загальна кількість людей, що перебувають на судні в момент трагедії, могло досягати 44.

Стосовно капітана судна міліція розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху та експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на 5-10 років.

19 жовтня Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області заарештував на 60 днів капітана катера "Іволга" Олександра Книшева. Суд не передбачив для капітана можливості виходу з-під варти під заставу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА