12:43 18.11.2015

Заступник голови NASA Герстенмайер 19-20 листопада відвідає Україну з офіційним візитом

1 хв читати
Заступник голови NASA Герстенмайер 19-20 листопада відвідає Україну з офіційним візитом

Заступник адміністратора Національного космічного агентства США (National Aeronautics and Space Administration, NASA) з питань пілотованих космічних операцій Вільям Герстенмайер (William Gerstenmaier) 19-20 листопада відвідає з офіційним візитом Україну.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі українського космічного відомства, метою візиту делегації NASA є обговорення питань розширення двостороннього співробітництва у космічній сфері та перспективних спільних проектів.

У програмі візиту високопоставленого представника адміністрації NASA - зустріч з керівництвом ДКАУ, а також відвідування провідних підприємств ракетно-космічної галузі України: ДП "КБ "Південне" ім.Янгеля" та ДП "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" (обидва-Дніпропетровськ), уточнили в ДКАУ.

Угоду між урядами України і США про співробітництво в сфері дослідження і використання космічного простору в мирних цілях сторони підписали у 1994 році, її дію продовжено в 2008 році.

Серед перспективних проектів, що реалізуються сьогодні Україною і США у космічній сфері, міжнародна програма NASA із запуску вантажів до МКС за допомогою створеної за участю України нової ракети-носія (РН) середнього класу Antares. В українській космічній галузі пропонують США співробітництво, зокрема у галузі ракетного двигунобудування.

В історії українсько-американських відносин у космічній сфері цей візит є першим офіційним візитом керівництва NASA до України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

Унаслідок атаки безпілотників у Кам'янському є постраждалий

Ворог атакував безпілотниками низку об'єктів критичної інфраструктури Дніпропетровської області

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА