11:34 19.11.2015

Україна підписала угоду з СБ про надання позики на $560 млн на розвиток дорожньої галузі

1 хв читати
Україна підписала угоду з СБ про надання позики на $560 млн на розвиток дорожньої галузі

Угода про надання Україні позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку з групи Світового банку (СБ) в розмірі $560 млн на фінансування проекту розвитку дорожньої галузі підписано в четвер.

Як передає кореспондент Інтерфакс-Україна, угоду підписали директор СБ у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан і перший заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер.

Рада виконавчих директорів СБ схвалила рішення про виділення цієї позики на початку листопада цього року.

Згідно з проектом, фінансуватимуться ремонтні роботи з метою модернізації приблизно 100 км автошляху М-03 Київ-Харків на ділянці Полтава-Валки. Модернізація відбуватиметься за стандартом дороги першої категорії: це буде автомагістраль з чотирма смугами руху і високим рівнем безпеки, зокрема аварійний бар'єр по центру і, у разі необхідності, бар'єрами обабіч дороги.

Проект заплановано завершити до 2021 року, у результаті його реалізації тривалість поїздки між Полтавою та Харковом скоротиться з 140 хвилин до 96 хвилин з очікуваним зменшенням кількості ДТП зі 139 до 85 випадків на рік.

Кредит також допоможе забезпечити фінансування для технічного обслуговування і поліпшення дорожньої безпеки на приблизно 840 км основних національних транспортних коридорів країни.

Як уточнював перший заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер, у разі успішної реалізації проекту заплановано виділення додаткових $240 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА