12:31 19.11.2015

Підписання договору зі СБ про кредит на $560 млн є позитивним сигналом для інвесторів

2 хв читати
Підписання договору зі СБ про кредит на $560 млн є позитивним сигналом для інвесторів

Підписання договору між Україною та Світовим банком (СБ) про кредит у розмірі $560 млн на модернізацію мережі автодоріг України є позитивним сигналом для інвесторів, вважає міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

"Це сигнал для інвесторів про те, що не варто боятися інвестувати в Україну, і треба йти шляхом, яким йде Світовий банк", - сказав він під час підписання кредитної угоди в Києві в четвер.

У свою чергу директор СБ у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан наголосив, що банк продовжить інвестувати в Україну.

Він нагадав, що СБ зацікавлений і реалізує в Україні проекти з енергетики, охорони здоров'я, поліпшення міської інфраструктури тощо.

Як повідомлялося раніше, в четвер підписано угоду про надання Україні позики Міжнародного банку реконструкції і розвитку з групи Світового банку у розмірі $560 млн на фінансування проекту розвитку дорожньої галузі.

Рада виконавчих директорів СБ схвалила рішення про виділення цієї позики на початку листопада цього року.

Згідно з проектом, фінансуватимуться ремонтні роботи з метою модернізації приблизно 100 км автошляху М-03 Київ-Харків на ділянці Полтава-Валки. Модернізація відбуватиметься за стандартом дороги першої категорії: це буде автомагістраль із чотирма смугами руху й високим рівнем безпеки, включно з аварійним бар’єром по центру та, за потреби, бар’єрами по сторонах дороги.

Проект планується завершити у 2021 році, в результаті його реалізації тривалість поїздки між Полтавою та Харковом скоротиться зі 140 хвилин до 96 хвилин з очікуваним зменшенням кількості ДТП із 139 до 85 випадків на рік.

Кредит також допоможе забезпечити фінансування для технічного обслуговування та поліпшення дорожньої безпеки на приблизно 840 км основних національних транспортних коридорів країни.

Як уточнював перший заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер, у разі успішної реалізації проекту планується виділення додаткових $240 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА