12:42 19.11.2015

У Генпрокуратурі попереджають, що розслідування злочинів на Майдані може припинитися з передачею його Держбюро розслідувань

1 хв читати

У Генеральній прокуратурі України висловили стурбованість щодо можливого припинення розслідування злочинів під час Революції гідності у зв'язку з передачею цих справ новоствореному Державному бюро розслідувань.

"Я попереджаю про те, що якщо не буде введено перехідні положення, то, можливо, за два-три місяці, коли розпочнеться формування (Державного бюро розслідувань - ІФ), воно може припинитися з організаційних питань у разі, якщо не буде передбачено, як далі формуватиметься робота з розслідування цих злочинів, яке нині здійснює наше управління", - заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк на брифінгу в Києві в четвер.

Він також висловився за необхідність ухвалення змін до законодавства у зв'язку з обсягом матеріалів цих справ. "А КПК передбачає лише рік термінів розслідування після того, як повідомлено про підозру конкретній особі і до направлення до суду. Законопроекти щодо цього перебувають у Верховній Раді, і я знову звертаюся до народних депутатів із тим, щоб відповідально підійти до розгляду цих законопроектів ", - пояснив С.Горбатюк.

Як повідомлялося, Верховна Рада 12 листопада ухвалила закон про Державне бюро розслідувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА