17:42 23.11.2015

Слідство розглядає кілька версій вибуху ЛЕП, що подають електроенергію до Криму

2 хв читати
Слідство розглядає кілька версій вибуху ЛЕП, що подають електроенергію до Криму

Слідство розглядає кілька версій вибуху магістральних ліній електропередач (ЛЕП), за якими подається електроенергія до Криму", - повідомив керівник головного управління Національної поліції України в Херсонській області Артур Меріков.

Як повідомив відділ комунікації главку Нацполіції у Херсонській області, у понеділок під час брифінгу А. Меріков заявив, що ситуація в Чаплинському районі Херсонської області на кордоні із Кримом контрольована. Співробітники поліції Херсонській області працюють у штатному режимі.

"Завданням співробітників поліції була і є охорона громадського порядку на кордоні з Кримом, оточення небезпечної аварійної ділянки біля електроопор, недопущення туди людей заради їхньої безпеки, безперешкодний допуск ремонтних бригад до ліній електромереж для їх заземлення. Але аж ніяк не перешкоджання активістам, - повідомив А. Меріков.

Він повідомив, що слідство розглядає кілька версій вибуху магістральних високовольтних електромереж - за попередніми висновками, вибух високовольтних ліній стався за допомогою боєприпасу.

У свою чергу, начальник слідчого управління Юрій Гороховських на брифінгу сказав, що за двома фактами завдання тілесних ушкоджень співробітникам поліції під час виконання ними службових обов'язків у Чаплинському районі відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Розслідуванням цих справ займається прокуратура. Наразі стан здоров'я поранених задовільний.

Також прокуратура перевірить факт перешкоджання працівниками поліції професійної діяльності журналістки телеканалу "АТР". Крім того, слідче управління головного управління Нацполіції в області перевіряє факт перешкоджання активістами законній діяльності журналістки інтернет-видання "Херсонські вісті".

Ю. Гороховських зазначив, що нікого з активістів не затримували, і щодо них не складалися адміністративні матеріали.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 20 листопада, близько 9:00 ранку невідомі пошкодили дві опори ЛЕП, що ведуть до Криму, в Генічеському та Чаплинського районах Херсонської області.

У ніч на неділю 22 листопада пошкоджені раніше вибухом опори лінії високовольтних передач, що постачають до Криму електроенергію, були повторно підірвані в ніч на неділю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА