14:04 25.11.2015

Головна новорічна ялинка країни буде розміщена в Києві між Софіївською і Михайлівською площами

2 хв читати
Головна новорічна ялинка країни буде розміщена в Києві між Софіївською і Михайлівською площами

Головна новорічна ялинка країни цього року буде встановлена в Києві між Софіївською і Михайлівською площами і традиційно запалить свої вогні в день Святого Миколая 19 грудня, повідомила заступник глави Київської міської державної адміністрації (КМДА) Ганна Старостенко.

"Ми хотіли б продовжити традицію, яку заснували минулого року: організовувати новорічні свята в історичній частині міста, в європейському форматі у вигляді новорічних ярмарків, але з повагою до українських традицій", - зазначила Г.Старостенко на прес-конференції в середу.

Загалом новорічні ярмаркові містечка будуть організовані ще на чотирьох основних площах столиці - Поштовій, Контрактовій, Троїцькій (біля Національного спортивного комплексу "Олімпійський"), а також на Співочому полі.

Г.Старостенко заявила, що всі новорічні і різдвяні свята будуть організовані за рахунок спонсорів, і гроші з міського бюджету будуть використані тільки на подарунки і квитки на новорічні ранки для дітей-сиріт і з малозабезпечених сімей.

Вона також наголосила, що в новорічну ніч в Києві не буде фейєрверку, враховуючи бойові дії в зоні АТО, але більше увага буде приділена ілюмінації міста.

Заступник голови КМДА повідомила, що в місцях проведення новорічних ярмарків буде перекрито дорожній рух, проте Хрещатик не буде перекритий, щоб не створювати проблем для автомобілістів.

Засновник проекту "FolkUkraine" Ігор Добруцький повідомив, що головна новорічна ялинка країни цього року прибуде з Івано-Франківська, буде заввишки 26 м і прибуде в Київ 5 грудня о 12-й годині дня під дзвін дзвонів Михайлівського Золотоверхого собору.

За його словами, новорічне ярмаркове містечко "Новий рік між двома дзвіницями" загальною площею 4,5 га буде розміщено на Софіївській, Михайлівській площах і на Володимирському спуску. При цьому Софіївська площа буде практично повністю зайнята катком, на Михайлівській площі розміститься резиденція Святого Миколая, а безпосередньо будиночки новорічного ярмарку розмістяться на Володимирському спуску.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА