12:29 28.11.2015

СБУ вилучила у Рівненській області партію бурштину майже на 20 млн грн

2 хв читати
СБУ вилучила у Рівненській області партію бурштину майже на 20 млн грн

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність організованого угруповання, яке налагодило масштабну скупку бурштину на території Рівненської та Хмельницької областей.

"Неподалік Рівного співробітники спецслужби спільно з дорожньою поліцією зупинили мікроавтобус на трасі Київ-Чоп. Правоохоронці виявили в ньому понад 100 кілограмів бурштину-сирцю та майже 22 кілограми готових виробів із "сонячного каміння", - розповіли в прес-центрі СБ України в п'ятницю.

За даними спецслужби, встановлено, що особи, які перевозили і супроводжували вантаж, входять до організованої групи з числа жителів Донецької області та однієї з країн Східної Азії. Крім скуповування, зловмисники також налагодили підпільне оброблення бурштину для продажу за кордон.

"СБ України оперативно виявила нелегальний цех у Шепетівці на Хмельниччині, розташований на території складських приміщень. Під час обшуків правоохоронці виявили, зокрема, сорок три верстати для обробки бурштину і понад 145 кілограмів сирцю і готових виробів", - розповіли в спецслужбі.

Загалом під час операції співробітники СБ України вилучили партію "сонячного каміння" вагою майже 270 кг, яка за цінами "чорного ринку" становить приблизно 20 млн грн.

Слідчий відділ Управління СБ України в Рівненській області відкрив кримінальне провадження за ст. 198 Кримінального кодексу України (Придбання або збут майна, завідомо видобутого злочинним шляхом, - карається арештом на термін до шести місяців або обмеженням волі на термін до трьох років, або позбавленням волі на той самий термін.).

"Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності організаторів і членів угруповання", - додали в СБ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА