12:30 28.11.2015

Турчинов: жах голодоморів у тому, що радянська влада тричі свідомо пішла на злочини проти українського народу

1 хв читати

Секретар РНБО України Олександр Турчинов у своєму зверненні до Дня пам'яті жертв голодоморів закликав запалити свічки у пам'ять про загиблих під час організованих радянською владою злочинів проти українців.

"Сьогодні День пам'яті жертв голодоморів... Страшно навіть не те, що в Україні був голодомор, страшно, що він був не один. Свідома політика знищення цілого народу, політика знищення України та українців. Ці звірячі досліди були проведені над нашою країною тричі. У 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 роках за особистою вказівкою Сталіна", - зазначив О.Турчинов у своєму зверненні до українського народу, розміщеному в суботу вранці.

Секретар РНБО наголосив, що понад чотири мільйони українців стали жертвами тільки голодомору 1932-1933 років. " Понад чотирьох мільйонів перерваних у нескінченних жахливих муках життів... Це був свідомий злочин радянської влади, який їх правонаступник - РФ - пихато відмовляється визнавати. Але рано чи пізно розплата за злочини все одно прийде...", - висловив переконання він.

О.Турчинов закликав у суботу, 28 листопада, о 16:00 запалити свічку, щоб вшанувати пам'ять українців, загиблих під час геноциду. "Вічна пам'ять...", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА