17:05 28.11.2015

Порошенко вимагає беззастережного виконання закону про декомунізацію

2 хв читати
Порошенко вимагає беззастережного виконання закону про декомунізацію

Президент України Петро Порошенко наполягає на неухильній реалізації закону про декомунізацію та подальшій публікації архівів КДБ.

"Історія все розставила по місцях. На парламентських виборах минулого року КПУ не пройшла до Верховної Ради, і це була справжня оцінка українського народу. У місцевих виборах минулого місяця вона (Компартія - ІФ) взагалі не брала участі, оскільки набув чинності закон про декомунізацію. І я як президент вимагаю повного і беззастережного виконання (закону про декомунізацію – ІФ), як і подальшого оприлюднення архівів КДБ", - сказав глава держави на заходах у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів у Національному музеї "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні" в суботу в Києві.

У контексті голодоморів, що сталися в Україні П.Порошенко наголосив: "Ми повинні остаточно позбутися комплексу народу-жертви і пишатися тим, що в такій сильній конкуренції ми відстояли своє місце на політичній карті Європи і світу... Саме сьогодні ми можемо сказати собі і всьому світу: ми не забудемо злочинів голодоморів, ми не забудемо цього геноциду і ми не забудемо його винуватців".

Він також додав: "Ми не зрадимо ідеалів Революції гідності і зробимо все для національного, політичного й економічного відродження України, для її входження в європейську сім'ю вільних народів. І запорукою нашої перемоги може бути... тільки неухильна єдність українського народу".

Президент зазначив, що відродження України триває. "Цей нестримний процес очищення нашого життя, будівництва нового життя і виходу на авансцену нових людей – патріотів і героїв, які своїми подвигами зупинили наступ імперії. Слава нашим новим героям! Слава Україні!" – підсумував глава держави.

Після виступу П.Порошенко оголосив загальнонаціональну хвилину мовчання за жертвами голодоморів. Потім розпочалася всеукраїнська акція "Запали свічку пам'яті".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА