11:17 30.11.2015

ТПП України просить МЗС спростити візовий режим для громадян Саудівської Аравії

2 хв читати
ТПП України просить МЗС спростити візовий режим для громадян Саудівської Аравії

Торгово-промислова палата України звернулася до Міністерства закордонних справ України з офіційним листом, в якому наполягає переглянути умови надання віз для громадян Саудівської Аравії.

Як повідомляє в понеділок уранці прес-служба ТПП України, така ініціатива викликана доцільністю налагодження міцних двосторонніх економічних зв'язків з огляду на зростання фінансової ролі та геополітичне становище Саудівської Аравії не лише на Близькому та Середньому Сході, а й у всьому світі.

У ТПП України зазначають, що за останні кілька років багато країн, зокрема США, Ірландія та інші європейські держави, значно спростили умови в'їзду на свою територію для громадян королівства. "Тепер – черга за Україною", - переконані в палаті.

"Вітчизняні експортери мають активніше розвивати торгівлю не лише з Європейським Союзом, а й з третіми країнами. Український експорт продукції до Росії впав до історичного мінімуму. У зв'язку з цим нашим компаніям слід переорієнтовуватися на зарубіжні ринки, зокрема Ірану, Іраку та Саудівської Аравії", - наголосив перший віце-президент ТПП України Михайло Непран.

У ТПП України наголошують, що Саудівська Аравія - це край "чорного золота": їй належать 22% розвіданих світових запасів нафти.

"За останні 40-45 років у країні не лише подолали бідність, а й досягли величезних успіхів у системі соціального захисту населення, освіти, охорони здоров'я тощо. Сільськогосподарський сектор - другий за значенням в економіці після нафти. Королівство з імпортера сільськогосподарської продукції перетворилося на експортера", - йдеться в повідомленні прес-служби ТПП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА