11:29 01.12.2015

Порошенко зустрівся з "кіборгом" "Рахманом" після повернення з Франції

3 хв читати
Порошенко зустрівся з "кіборгом" "Рахманом" після повернення з Франції

Президент України Петро Порошенко в ніч на вівторок зустрівся з начальником відділення розвідки 81-ої штурмової для десантника бригади ЗСУ Андрієм Гречановим ("кіборгом" з позивним "Рахман"), який напередодні був звільнений з полону в обмін на російського майора Володимира Старкова.

Як повідомляє у вівторок уранці прес-служба глави Української держави, зустріч відбулася близько 2.30 вівторка. П.Порошенко подякував усім, хто брав участь у звільненні "кіборга". "Знаю, наскільки важко було це зробити, і скільки людей до цього долучилися", - сказав президент.

Глава держави нагадав, що ще під час зустрічі в "нормандському форматі" він звернувся до канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда з проханням вплинути на російську сторону з тим, щоб звільнити українського військовослужбовця.

Президент також подзвонив дружині і мамі звільненого військовослужбовця і подякував за такого чоловіка і сина. "Хочу вам подякувати за те, що ви виховуєте таких синів - справжніх героїв України, які роблять усе для того, щоб територія України була звільнена, це є прикладом, як потрібно любити Україну і воювати", - цитує президента прес-служба.

"За таких, як Андрій, ми боремося до останнього. У нас було 18 спроб його звільнити. І сьогодні світлий день, коли він повернувся додому", - сказав П. Порошенко.

Він повідомив, що для звільнення українського військовослужбовця підписав указ про помилування російського майора В.Старкова. Глава держави додав, що в понеділок в Парижі спілкувався з прем'єр-міністром Ізраїлю Биньяміном Нетаньягу і вони, зокрема, обговорили питання звільнення "кіборга". Я сказав, що я повинен віддавати майора В. Старкова. Він (прем'єр-міністр Ізраїлю - ІФ) навів мені такий приклад, коли за капрала ізраїльської армії вони віддали тисячу терористів. І вважають, що зробили правильно", - сказав президент.

Глава держави подякував кіборгу за мужність і силу духу.

Наразі указу президента України про помилування В. Старкова на офіційному сайті глави Української держави немає.

На початку жовтня президент України Петро Порошенко повідомив, що на зустрічі в Парижі порушував питання звільнення українських військових, які в полоні, зокрема А.Гречанова з позивним "Рахман": "Окремо я порушив питання про тих бійців, які в полоні. Я поставив питання щодо одного з командирів 81-ої бригади з позивним "Рахман". Ми намагалися домогтися його негайного звільнення, використовуючи різні канали. Сьогодні ми отримали від Путіна підтвердження, що він вживатиме заходів для його швидкого звільнення, і я сподіваюся, що Рахман найближчим часом буде вдома".

У вересні 2015 року Дзержинський районний суд Донецької області засудив майора Збройних сил РФ Володимира Старкова (в українських ЗМІ його називають "майор КамАЗ") на 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна "за участь у веденні агресивної війни проти України".

В. Старков був заарештований 25 липня 2015 року. Вантажівку зі зброєю, в якій він перебував, затримали на пропускному пункті "Березове" (Донецька обл.). Він прямував з Донецька в Ясне, яке контролювали НЗФ, але, за його словами, заблукав і був затриманий українськими військовими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА