16:18 01.12.2015

Уряд розраховує у 2016-2019 рр. обладнати лічильниками газу, води і тепла 100% житлових і бюджетних будівель в Україні

2 хв читати
Уряд розраховує у 2016-2019 рр. обладнати лічильниками газу, води і тепла 100% житлових і бюджетних будівель в Україні

Кабінет Міністрів України щодо реалізації межсекторальных заходів у рамках "Національного плану дій з енергоефективності до 2020 року" розраховує в 2016-2019 роки впровадити 100-відсотковий комерційний облік споживання природного газу, теплової енергії та води в будівлях бюджетних установ та житлових будинках.

Такі та низка інших заходів передбачені Нацпланом, розробленим Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) і затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів №1228-р від 25 листопада, текст якого оприлюднено на веб-сайті уряду.

Згідно з документом, у зв'язку з цим у наступному році передбачається, зокрема, розробка відповідного проекту закону для встановлення законодавчих вимог щодо облаштування вузлів обліку теплової енергії і води.

Крім того, щодо нормативно-правового забезпечення розвитку сфери енергоефективності Нацпланом енергоефективності-2020 передбачається розробка проекту закону щодо ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів з метою впровадження систем менеджменту, стандартизації, маркування, енергетичного аудиту та механізму "білих сертифікатів".

Як повідомлялося з посиланням на Держенергоефективності, 28 вересня поточного року урядовий комітет з питань економічного розвитку та європейської інтеграції під головуванням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка схвалив зазначений проект розпорядження Кабінету Міністрів "Про Національний план дій з енергоефективності до 2020 року".

За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон), у січні-червні 2015 року фактична оснащеність багатоквартирних будинків, зокрема, побудинковими засобами обліку теплової енергії, а також холодної та гарячої води в Україні, становила 15,9-34,7%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА