12:11 03.12.2015

Литва введе плату за користування дорогами для автоперевізників РФ

2 хв читати
Литва введе плату за користування дорогами для автоперевізників РФ

Литва у відповідь на введення Росією плати з великих вантажівок, що зачепило і литовських автоперевізників, від 15 грудня вводить для російських перевізників дорожню плату.

Як зазначено в повідомленні міністерства комунікацій і транспорту Литви, в середу уряд країни схвалив пропозицію комісії з питань транспорту і транзиту ввести плату за користування дорогами для зареєстрованих в Росії вантажних транспортних засобів.

"Росія ввела федеральну дорожню плату для литовських перевізників, хоча за двосторонніми угодами перевізники двох країн були звільнені від таких зборів. Для перевізників мають бути створені рівні умови, тому аналогічна плата стягуватиметься і в Литві", - цитується в повідомленні заступник міністра комунікацій і транспорту Саулюс Гірдаускас.

МЗС Литви раніше зазначав, що, на думку відомства, введення в Росії з 15 листопада плати з 12-тонників суперечить умовам угоди між Литвою і Росією про двосторонню співпрацю в транспортній сфері від 1992 року, а також двосторонній угоді від 1993 року про міжнародне автомобільне сполучення.

Ці угоди передбачають звільнення перевізників обох країн від сплати дорожнього збору. Іноземні перевізники інших країн платять дорожній збір у Литві з 2005 року.

Від середини листопада в Росії запрацювала система стягування плати в рахунок відшкодування шкоди, що заподіюється автомобільним дорогам загального користування федерального значення транспортними засобами, що мають дозволену максимальну масу понад 12 тонн.

Тариф за проїзд вантажівок федеральними трасами до 29 лютого 2016 року встановлено на рівні 1,53 руб. за кілометр пройденого шляху. З 1 березня 2016 року до 31 грудня 2018 року він становитиме 3,06 руб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА